Amersfoort - Scheiden met Mediatior

Je woont in Amersfoort? Je denkt na over scheiden of hebt al een keuze gemaakt? Hier vindt je alle relevante informatie over scheiden in Amersfoort. Ook lees je meer over mediation bij scheiding. De volgende zaken staan op deze pagina:

Amersfoort - Scheiden - Mediation

Scheiden via mediation in Amersfoort

 • Een scheiding in vier stappen
 • Wat is mediation en wat zijn de voordelen?
 • Hoeveel kost een scheiding in Amersfoort?
 • Welke stap zet je als eerst?
 • Vragen en antwoorden

Een scheiding in vier stappen

Hieronder volgen de vier stappen in het scheidingsproces. Dit geeft een snel overzicht. Wil je meer lezen, download dan gratis het eBook “Alles over scheiden”.

Stap 1: rust en zekerheid herstellen

Een scheiding brengt veel onzekerheid met zich mee. Blijf jij wonen of de ander? Kan je het huis overnemen, iets anders kopen of huren? Wat is financieel allemaal mogelijk? Om hierin rust te brengen wordt eerst een alimentatieberekening gemaakt. Dit geeft meer financiële helderheid. Tenslotte wordt in deze eerste stap ruimte gegeven aan emoties. Wat speelt er tussen jullie? Wat staat mogelijk het maken van afspraken in de weg?

Stap 2: afspraken maken over de kinderen

Inmiddels is er financiële helderheid en de emoties zijn benoemd. Dit biedt een betere basis om afspraken te maken over de kinderen. Dezer afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Belangrijke hierin is de onderverdeling van de kinderkosten en de dagelijkse zorg. Maar er staan meer praktische zaken in. Denk bijvoorbeeld aan hoever jullie maximaal uit elkaar gaan wonen. Blijven jullie beide in Amersfoort? Ook maken jullie afspraken over vakanties, verjaardagen, omgang met familie en mogelijke nieuwe partners.

Stap 3: afspraken over geldzaken

Het gaat hierbij concreet over de verdeling van inkomen, vermogen, schulden en pensioen. Maar ook over afspraken rondom jullie huidige woning in Amersfoort. Het merendeel van deze afspraken is vaak financieel getint. Het echtscheidingsconvenant bevat alle gemaakte afspraken helder op een rij. Dit document hebben jullie ook nodig om officieel te scheiden.

Stap 4: de juridische afwikkeling

Inmiddels zijn jullie het eens over de inhoud van het ouderschapsplan en het convenant. Deze beide documenten worden dan ook door jullie ondertekend. Vervolgens wordt hiermee jullie echtscheidingsverzoek bij de rechtbank ingediend. Zelfs nadat de rechter uitspraak heeft gedaan, is er nog een stap nodig. Dit is de inschrijving van jullie scheiding in het register van de burgerlijke stand. Officieel is de scheiding nu pas rond!

Mediation – Wat houd dat in dan?

Mediation praktijk Soest - Scheiden Amersfoort - Mediator

Mediation praktijkruimte

Bij mediation ga je samen op zoek naar de beste oplossing. De mediator begeleid jullie hierin. Zo krijgt bijvoorbeeld het emotionele en het praktische aandacht en ruimte. Doe je dit niet, dan gaan beide zaken door elkaar heen lopen en elkaar verstoren.

De familie mediator is gespecialiseerd in alle aspecten van een scheiding. Zo gaan jullie er samen stap voor stap doorheen. De mediator begeleid dit proces van A tot Z. Omdat jullie het samen doen, is het mogelijk om creatieve oplossingen te bedenken. Dit in tegenstelling tot een advocaat en rechter. Zij zullen de juridische standaard volgen.

De 5 voordelen van mediation

 • Lagere kosten (één mediator in plaats van twee dure advocaten).
 • Sneller resultaat (je bepaalt zelf de snelheid van het proces).
 • Zelf ‘in control’ over de oplossing (er is ruimte voor creatieve ideeën).
 • Behoud van de relatie als gezamenlijke ouders.
 • De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een gezamenlijk echtscheidingsverzoek naar de rechtbank en zijn dus gewoon rechtsgeldig.

Kortom, met mediation houd je zelf het heft in handen. Dit gaat met respect voor ieders belangen. Spaart de ouderlijke relatie. Is snel, vertrouwelijk en relatief goedkoop!

Hoeveel kost een scheiding in Amersfoort?

Qua kosten zijn er drie opties. Bij de goedkoopste (derde) optie, kan je al scheiden voor een eigen bijdrage van minder dan 100 euro:

 1. Compleet all-in pakket met vaste prijs
 2. Ondersteuning op basis van uurtarief
 3. Gesubsidieerde mediation (voor mensen met laag inkomen en weinig vermogen)

Alle prijzen en voorwaarden kunnen jullie hier rustig nalezen.

Welke stap zet je als eerst?

Gerwin Timmerman - Mediator bij scheiding | Soest | Nieuwegein | Utrecht

Gerwin Timmerman – MfN familiemediator Amersfoort

Mijn naam is Gerwin Timmerman van Samen Uiteen. Als geregistreerd MfN familiemediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen. Ook ben ikzelf ervaringsdeskundige. Overwegen jullie een scheiding, dan biedt ik een vrijblijvend adviesgesprek. Dit geeft jullie de mogelijkheid om vragen te stellen. Te ontdekken wat jullie te wachten staat. Maar uiteraard ook om mij te leren kennen. Te ervaren of er een klik is om samen dit proces aan te gaan.

Mijn passie als mediator

Zelf haal ik er voldoening uit als een scheiding goed verloopt. Vooral als er kinderen in het spel zijn. Als het onderlinge vertrouwen toeneemt. Als er weer positief zicht komt op de toekomst. Omdat ik een persoonlijke benadering voorsta, verwelkom ik maximaal twee nieuwe cliënten per maand.

Gespreksruimte Amersfoort in Soest

Samen Uiteen heeft een gespreksruimte in Nieuwegein en in Soest. Wonen jullie in Amersfoort, dan ligt Soest uiteraard voor de hand. Desgewenst kom ik ook bij jullie thuis, mits in de regio Amersfoort. De regio Amersfoort omvat de plaatsen Baarn, Bilthoven, Blaricum, Bosch en Duin, Bunnik, Bussum, De Bilt, Den Dolder, Driebergen, Eemnes, Groenekan, Hilversum, Houten, Huis ter Heide, IJsselstein, Lage Vuursche, Laren, Nieuwegein, Maarssen, Maartensdijk, Soest, Soesterberg, Utrecht, Vianen en Zeist.

Contact over scheiden in Amersfoort?

Heb je vragen of wil je een zelf online een afspraak maken voor een vrijblijvende adviesgesprek? Het kan natuurlijk ook mobiel via 06 53 2468 14 of per email via gerwin@samenuiteen.nl.

Vragen en antwoorden

Deze site staat boordevol relevante Blogs over scheiden en kinderen. De blogs beantwoorden al je vragen en zijn onderverdeeld in zes groepen:

 1. Relatie verbeteren
 2. Scheiden of blijven?
 3. Stappenplan scheiding
 4. Scheiden en kinderen
 5. Scheiden, woning en financiën
 6. Persoonlijke ontwikkeling en geluk

Je vindt veel nuttige informatie op deze website. Wat te denken van:

Klik hier om zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen
(Ik verwelkom maximaal twee nieuwe cliënten per maand)

Google Reviews Soest

Google Reviews Nieuwegein

Gratis eBook

Wil je een compleet en helder overzicht van wat er op je af komt bij een scheiding?

Alles over scheiden | Mediation | Soest - Utrecht - Nieuwegein

Afspraak plannen

Vragen over scheiden en mediation? Plan zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in.

Samen Uiteen afspraak plannenMaximaal twee nieuwe cliënten per maand