Scheiden via Mediator in Nieuwegein

Wonen jullie in Nieuwegein? Overweeg je een scheiding of hebben jullie al besloten? Op deze pagina lees je alles over scheiden in Nieuwegein. Hierbij wordt vooral ingegaan op scheiden via Mediation. Dit werkt met name goed als er kinderen in het spel zijn. Het verbetert dan jullie relatie als ouders. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Scheiden via Mediator in Nieuwegein

Scheiden via Mediator in Nieuwegein

 • Een stappenplan bij scheiding
 • Uitleg over mediation
 • Kosten van echtscheiding in Nieuwegein?
 • Vrijblijvende intake in Nieuwegein
 • Aanvullende tips

Nieuwegein – kort stappenplan scheiding

Bijgaand heel kort een samenvatting van de belangrijkste vier stappen in het scheidingsproces.

Stap 1: rust creëren

Vaak is er bij een scheiding veel onzekerheid. Wie blijft er in de woning? Waar gaat de ander wonen, in Nieuwegein of elders? Wat is financieel haalbaar? Daarom wordt er gestart met een eerste alimentatieberekening. Dit geeft rust en duidelijkheid op financieel vlak. Verder kunnen in het begin de emoties nog vrij heftig zijn. Ook hier wordt veel aandacht aan gegeven.

Stap 2: de kinderen

Vervolgens worden alle afspraken over de kinderen gemaakt. Uiteindelijk resulteert dit in een ouderschapsplan. Hierin staat bijvoorbeeld de verdeling van kinderkosten en dagelijkse zorg. Verder worden er afspraken gemaakt over het aantal KM buiten Nieuwegein waar naartoe verhuisd mag worden. Tenslotte worden er afspraken vastgelegd over vakanties, verjaardagen, omgang met familie en mogelijke nieuwe partners.

Stap 3: financieel

Een volgende stap is de verdeling van inkomen, vermogen, schulden en pensioen. Het merendeel van deze afspraken is financieel van aard. Dit alles wordt vastgelegd in een zogenaamd echtscheidingsconvenant. Hierin staat ook hoe jullie omgaan met de echtelijke woning. Wie blijft er uiteindelijk wonen? Hoe lang mag de ander nog blijven? Hoeveel is het huis waard in geval van een koopwoning in Nieuwegein?

Stap 4: de formaliteiten

Aan het einde zijn zowel het ouderschapsplan als het convenant gereed. Deze stukken worden dan door jullie ondertekend. Hiermee is de echtscheiding nog geen feit. Eerst moet jullie echtscheidingsverzoek bij de rechtbank worden ingediend. Nadat de rechter uitspraak heeft gedaan, is er nog één stap nodig. Deze laatste stap is de inschrijving van jullie scheiding in het register van de burgerlijke stand. Pas nu zijn jullie officieel gescheiden.

Praktische uitleg mediation

Mediation Praktijkruimte Nieuwegein

Mediation Praktijkruimte Nieuwegein

Scheiden is een complex en emotioneel proces. Daarom kiezen ook in Nieuwegein steeds meer mensen voor een oplossing via mediation. Je gaat dan samen een proces aan wat de mediator begeleidt. De mediator zorgt er bijvoorbeeld voor dat de emotionele en zakelijke aspecten niet door elkaar gaan lopen. Op deze manier krijgen beide aspecten voldoende aandacht. Dit zonder elkaar te verstoren. Zo ontstaat er rust en een goede basis voor werkende afspraken. Bijvoorbeeld over de kinderen of over financiële zaken.

Voordelen mediation

 • Lagere kosten (één mediator in plaats van twee dure advocaten).
 • Sneller resultaat (je bepaalt zelf de snelheid van het proces).
 • Zelf ‘in control’ over de oplossing (er is ruimte voor creatieve ideeën).
 • Behoud van de relatie als gezamenlijke ouders.
 • De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een gezamenlijk echtscheidingsverzoek naar de rechtbank.

Kortom, met mediation houd je zelf het heft in handen. Dit gaat met respect voor ieders belangen. Spaart de ouderlijke relatie. Is snel, vertrouwelijk en relatief goedkoop!

Kosten van echtscheiding

Qua kosten zijn er drie opties. Bij de goedkoopste (derde) optie, kun je al scheiden voor een eigen bijdrage van minder dan 100 euro:

 1. Compleet all-in pakket met vaste prijs
 2. Ondersteuning op basis van uurtarief
 3. Gesubsidieerde mediation (voor mensen met laag inkomen en weinig vermogen)

Alle prijzen en voorwaarden kunnen jullie hier rustig nalezen.

Vrijblijvende Intake in Nieuwegein

Gerwin Timmerman - Mediator bij scheiding | Soest | Nieuwegein | Utrecht

Gerwin Timmerman – Register en Familie Mediator Nieuwegein

Mijn naam is Gerwin Timmerman van SAMEN UITEEN. Als geregistreerd MfN familiemediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen. Zelf start ik altijd op basis van een vrijblijvende intake in Nieuwegein. Zie dit als een soort kennismaking van zo’n drie kwartier. Dit biedt jullie de gelegenheid om vragen te stellen en te ervaren hoe de klik is. Daarna is de keus aan jullie.

Gespreksruimte Nieuwegein en Soest

SAMEN UITEEN heeft een gespreksruimte in Nieuwegein en in Soest. Desgewenst kom ik ook bij u thuis, mits in de regio Utrecht. Regio Utrecht omvat de plaatsen Baarn, Bilthoven, Bosch en Duin, Bunnik, De Bilt, Den Dolder, Driebergen, Groenekan, Hilversum, Houten, Huis ter Heide, IJsselstein, Nieuwegein, Maarssen, Maartensdijk, Utrecht en Zeist.

Contact over scheiden in Nieuwegein?

Heb je vragen of wil je een zelf online een afspraak maken voor een vrijblijvende adviesgesprek? Het kan natuurlijk ook mobiel via 06 53 2468 14 of per email via gerwin@samenuiteen.nl.

Aanvullende praktische tips

Deze site staat boordevol relevante Blogs over scheiden en kinderen. Deze blogs gaan over de volgende onderwerpen:

 1. Relatie verbeteren
 2. Scheiden of blijven?
 3. Stappenplan scheiding
 4. Scheiden en kinderen
 5. Scheiden, woning en financiën
 6. Persoonlijke ontwikkeling en geluk

Je vindt veel nuttige informatie op deze website. Wat te denken van:

Klik hier om zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in Soest te plannen
(Ik verwelkom maximaal twee nieuwe cliënten per maand)

Google Reviews Soest

Google Reviews Nieuwegein

Gratis eBook

Wil je een compleet en helder overzicht van wat er op je af komt bij een scheiding?

Alles over scheiden | Mediation | Soest - Utrecht - Nieuwegein

Afspraak plannen

Vragen over scheiden en mediation? Plan zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in.

Samen Uiteen afspraak plannenMaximaal twee nieuwe cliënten per maand