De Bilt/ Bilthoven - Scheiden met mediator

Je woont in De Bilt of Bilthoven? Je bent van plan te scheiden? Hier lees je alles over mediation bij scheiding. De volgende onderwerpen komen aan bod:

De Bilt | Bilthoven - Scheiden met Mediator

Scheiden met mediator in De Bilt – Bilthoven

 • Wat moet je doen om te scheiden?
 • Welke voordelen heeft mediation ten opzichte van advocaten?
 • Hoeveel kost een scheiding in De Bilt of Bilthoven?
 • Waar kun je terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek?
 • Vragen en antwoorden over scheiden in De Bilt/ Bilthoven

De Bilt – Wat moet je doen om te scheiden?

Hieronder volgen de vier stappen in het scheidingsproces. Dit geeft een snel overzicht. Wil je meer weten, download dan gratis het eBook “Alles over scheiden”. Lees dit samen goed door.

Ook is er een tweewekelijks scheidingsspreekuur van Centrum voor jeugd en gezin De Bil. Tenslotte vind je informatie over scheiden op de website van gemeente De Bilt.

Stap 1: hoe herstellen jullie de rust?

Een scheiding brengt veel onzekerheid met zich mee. Alles lijkt even op losse schroeven te staan. Wie blijft er wonen en wie gaat verhuizen?  Kun je überhaupt het huis overnemen? Hoe sta je er straks financieel voor? Wat zijn je opties om iets nieuws te kopen of huren?

Een alimentatieberekening geeft zicht op de financiële situatie na de scheiding

Om hierin rust te brengen, wordt eerst een alimentatieberekening gemaakt. Dit geeft financieel meer duidelijkheid. Ook wat betreft de toekomstige woonsituatie.

Ruimte voor emoties is vaak nodig vóór het maken van afspraken

Tenslotte staan in deze stap ook de emoties centraal. De scheidingsmelding is vaak nog vers. Is deze melding goed gehoord? Zijn de redenen voor de scheiding helder? Wat staat mogelijk het maken van afspraken in de weg? Allemaal belangrijke aandachtspunten in deze beginfase.

Stap 2: wat spreken jullie af over de kinderen?

Inmiddels is er financiële helderheid en hebben de emoties ruimte gekregen. Dit is een goede basis voor afspraken. Ten eerste worden er afspraken gemaakt over de kinderen. Deze afspraken komen in jullie ouderschapsplan te staan.

Wat staat er in het ouderschapsplan?

Denk hierbij aan de verdeling van de kinderkosten en de dagelijkse zorg. Maar ook aan hoever jullie maximaal uit elkaar gaan wonen. Blijven jullie bijvoorbeeld beide in De Bilt of Bilthoven wonen? Tenslotte maken jullie afspraken over vakanties, verjaardagen, omgang met familie en mogelijke nieuwe partners.

Stap 3: hoe verdelen jullie de huwelijksgemeenschap?

Echtscheidingsconvenant - Mediator - Soest | Nieuwegein

Het echtscheidingsconvenant

Het gaat hierbij met name over de verdeling van inkomen, vermogen, schulden en pensioen. Maar ook over afspraken rondom jullie huidige woning in De Bilt of Bilthoven. Het merendeel van deze afspraken is wel financieel getint.

Het echtscheidingsconvenant

Al deze afspraken komen samen in het echtscheidingsconvenant. Lees meer hierover in de blog ‘Het echtscheidingsconvenant in Jip en Janneke taal’. Het convenant is als document noodzakelijk om officieel te kunnen scheiden.

Stap 4: de juridische afwikkeling

Inmiddels zijn jullie het eens over de inhoud van het ouderschapsplan en het convenant. Deze beide documenten worden dan ook door jullie ondertekend. Vervolgens wordt hiermee jullie echtscheidingsverzoek bij de rechtbank ingediend. Zelfs nadat de rechter uitspraak heeft gedaan, is er nog een stap nodig. Dit is de inschrijving van jullie scheiding in het register van de burgerlijke stand. Officieel is de scheiding nu pas rond!

Welke voordelen heeft mediation ten opzichte van advocaten?

Als jullie kinderen hebben, dan is het behoud van een goede relatie als ouders erg belangrijk. Vaak kiezen ouders dan ook voor mediation. Onderstaand overzicht laat de verschillen zien tussen een mediator en twee advocaten.

 MediatorAdvocaten
UitkomstBepalen jullie zelf (win-win)Een rechter beslist
RelatieGericht op verbeteringLeidt vaak tot verwijdering (vechtscheiding)
KostenLagere kostenDubbele kosten en hogere tarieven
SnelheidBepalen jullie zelfDuurt vaak veel langer
Nakomen van afsprakenJuridisch identiek, maar in praktijk beter door goede onderlinge verstandhoudingJuridisch identiek, maar in de praktijk vaak slechter

Kortom, met mediation houden jullie zelf het heft in handen, met respect voor ieders belangen en versterken daarmee de ouderlijke relatie. het is bovendien snel, vertrouwelijk en relatief goedkoop!

Mediators in en rondom De Bilt en Bilthoven

Mensen die scheiden zoeken vaak een mediator in de regio. Niet te ver weg, maar ook niet te dichtbij. Vaak ligt nog niet alles in de openheid. Vandaar dat inwoners van gemeente De Bilt vaak kiezen voor een mediator in Soest of Zeist.

Mediation Praktijkruimte | Soest - Nieuwegein

Mediation praktijkruimte

Wat is een familie mediator?

De familie mediator is gespecialiseerd in alle aspecten van een scheiding. Zo gaan jullie er samen stap voor stap doorheen. De mediator begeleid dit proces van A tot Z. Omdat jullie het samen doen, is het mogelijk om creatieve oplossingen te bedenken. Dit in tegenstelling tot een advocaat en rechter. Zij zullen de juridische standaard volgen.

Wat doet een familie mediator voor jullie?

Een familie mediator verzorgd onder meer de volgende zaken:

 • Mediation tijdens scheiding
 • Convenant opstellen
 • Zorgplan opstellen
 • Beantwoorden van juridische, financiële en fiscale vragen
 • Samenlevingscontract beëindigen
 • Alimentatie (her)berekenen
 • Indienen stukken rechtbank
 • Vaststellingsovereenkomst opstellen

Hoeveel kost een scheiding in De Bilt of Bilthoven?

Qua kosten zijn er drie opties. Bij de goedkoopste (derde) optie, kun je al scheiden voor een eigen bijdrage van minder dan 100 euro:

 1. Compleet all-in pakket met vaste prijs
 2. Ondersteuning op basis van uurtarief
 3. Gesubsidieerde mediation (voor mensen met laag inkomen en weinig vermogen)

Alle prijzen en voorwaarden kunnen jullie hier rustig nalezen.

Waar kun je in De Bilt terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek?

Gerwin Timmerman - Mediator bij scheiding | Soest | Nieuwegein | Utrecht

Gerwin Timmerman –
MfN familiemediator

Mijn naam is Gerwin Timmerman van Samen Uiteen Mediation. Als geregistreerd MfN familiemediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen. Ook ben ikzelf ervaringsdeskundige. Overwegen jullie een scheiding, dan biedt ik een vrijblijvend adviesgesprek. Dit geeft jullie de mogelijkheid om vragen te stellen. Te ontdekken wat jullie te wachten staat. Maar uiteraard ook om mij te leren kennen. Te ervaren of er een klik is om samen dit proces aan te gaan.

Mijn passie als mediator

Zelf haal ik er voldoening uit als een scheiding goed verloopt. Vooral als er kinderen in het spel zijn. Als het onderlinge vertrouwen toeneemt. Als er weer positief zicht komt op de toekomst. Omdat ik een persoonlijke benadering voorsta, verwelkom ik maximaal twee nieuwe cliënten per maand.

Gespreksruimte De Bilt/ Bilthoven in Soest

Samen Uiteen heeft een gespreksruimte in Nieuwegein en in Soest. Wonen jullie in De Bilt of Bilthoven, dan ligt Soest uiteraard voor de hand. Desgewenst kom ik ook bij jullie thuis. De ervaring leert echter wel dat een gespreksruimte op ‘neutraal’ terrein het beste werkt.

Contact over scheiden in De Bilt en Bilthoven?

Heb je vragen of wil je een zelf online een afspraak maken voor een vrijblijvende adviesgesprek? Het kan natuurlijk ook mobiel via 06 53 2468 14 of per email via gerwin@samenuiteen.nl.

Vragen en antwoorden

Deze site staat boordevol relevante Blogs over scheiden en kinderen. De blogs beantwoorden al je vragen en zijn onderverdeeld in zes groepen:

 1. Relatie verbeteren
 2. Scheiden of blijven?
 3. Stappenplan scheiding
 4. Scheiden en kinderen
 5. Scheiden, woning en financiën
 6. Persoonlijke ontwikkeling en geluk

Je vindt veel nuttige informatie op deze website. Wat te denken van:

Klik hier om zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen
(Ik verwelkom maximaal twee nieuwe cliënten per maand)

Google Reviews Soest

Samen Uiteen - Mediation - Soest
4.9
Gebaseerd op 22 recensies
powered by Google
Ruud kunkels
Ruud kunkels
14:17 18 Jan 22
Ik heb Gerwin ervaren als een geduldige mediator die goed kan luisteren en beide partijen goed aan het woord laat. De... sessies vonden plaats in een fijne kamer, dus de setting was goed. Ook zijn manier van aanpak en theoretische onderbouwing van bepaalde aspecten was prettig en professioneel. Met andere woorden, ik beveel hem van harte aan.lees meer
Djenna Luidens
Djenna Luidens
15:19 04 Nov 21
Vond het erg fijn om geholpen te worden door Gerwin. Het is een rustige en toegankelijke man. De website was al erg... overzichtelijk en duidelijk en staat echt boordevol informatie. Hij legt de zaken goed uit. In de gesprekken blijft hij echt onpartijdig.Ik ben zeer tevreden in hoe we geholpen zijn in een vrij heftig traject.lees meer
Harold Nguyen
Harold Nguyen
06:48 01 Oct 21
Gerwin heeft ons goed geholpen om het traject van scheiden op een mooie manier te kunnen te doen. Erg prettig om met... hem te werken.lees meer
Jaap Tevel
Jaap Tevel
01:18 29 Jul 21
Gerwin heeft ons goed geholpen om de zaken rondom de scheiding te regelen. Omdat we zelf al een en ander geregeld... hadden waren we in ongeveer 4 sessies klaar. Zijn site geeft veel duidelijke informatie.Gerwin is rustig, weloverwogen, deskundig en zijn achtergrond als psychosociaal therapeut heeft veel meerwaarde in deze moeilijke fase.lees meer
Frank Weijers
Frank Weijers
12:36 24 Mar 21
Gerwin komt rustig en prettig over, met verstand van zaken. Hij heeft niet alleen oog voor het zakelijke, maar ook voor... het emotionele en hij neemt dan ook alle tijd voor je. Het is fijn dat er even wat meer tijd kan worden genomen als je daar behoefte aan hebt tijdens zo'n ingrijpend proces. Uiteindelijk zijn we er samen met hem uit gekomen, met heldere afspraken en met oog voor ieders belangen.lees meer
Vivian Delnoy
Vivian Delnoy
09:55 13 Mar 21
Gerwin is echt het voorbeeld van een top mediator, althans hij heeft mijn verwachtingen overtroffen. Hij is... onpartijdig, transparant, geduldig, kalm en rustig, vriendelijk, zeer bekwaam, duidelijk & goed in verwachtingsmanagement. Bij ons duurde het proces wat langer, maar geen enkel moment heb ik me opgejaagd gevoeld door Gerwin. Wij mochten de tijd nemen die we nodig hadden. Hij respecteert ieder's eigen proces en laat je in je waarde. Dank je wel Gerwin dat je deze emotionele achtbaan toch iets draaglijker hebt kunnen maken.lees meer
Wanda Kuijer
Wanda Kuijer
08:17 25 Jan 21
Enigszins sceptisch bij Gerwin terecht gekomen, niet om Gerwin, maar of een mediator ons kon helpen om de scheiding te... begeleiden. Dankzij het enorme geduld, rust, professionele houding en kennis, hebben we het toch kunnen afronden. De (indien nodig)nazorg, blogs met heel veel verhelderende info vindt ik erg fijn om te ontvangen!!! Dank, zonder jou waren we er zeker niet uitgekomen!lees meer
Ed Oltmans
Ed Oltmans
11:05 12 Jan 21
Was duidelijk overzichtelijk en nam echt de tijd voor ons, een prettig persoon die ons goed heeft begeleid door deze... moeilijktijd.lees meer
Alex de Boer
Alex de Boer
14:54 04 Jan 21
Gerwin is een zeer prettige man, verstand van zaken, helpt beide partijen goed. Communiceert open, eerlijk. Is altijd... rustig, ook zeer prettig. Kortom gewoon goed.lees meer
Susanne de Vaal
Susanne de Vaal
20:11 26 Dec 20
Gerwin heeft ons (geheel online) geholpen met de hobbels, beslissingen en keuzes in een moeilijke weg van uiteen gaan.... Zijn openheid, rust, doortastendheid, professionaliteit en ervaring heeft ons ondersteund dit pad zorgvuldig, snel en geslaagd te doorlopen. De complexiteit van de situatie, waarin we in het buitenland woonden met het gezin en het benodigd hoog tempo van de zaken die geregeld moesten worden heeft Gerwin goed en professioneel begeleid. Tevens hebben we ook in korte tijd een band kunnen opbouwen online. Dank Gerwin!lees meer
Diederik Haitink
Diederik Haitink
20:47 17 Dec 20
Gerwin zorgt voor een ontspannen, professionele en prettige omgeving om in eigen gewenste tempo en op een liefdevolle... wijze alle persoonlijke en zakelijke processtappen te doorlopen.lees meer
ronald sturrus
ronald sturrus
18:33 21 Sep 20
Je word netjes ontvangen. Vooraf word er duidelijk verteld wat je er van kan verwachten. Er word geen kant gekozen voor... de man of de vrouw.lees meer
Sjoerd Beerten
Sjoerd Beerten
09:01 02 Sep 20
Met parate kennis omtrent regelgeving , objectiviteit en oog voor persoonlijk detail is Gerwin absoluut een aanrader. ... De huiselijke setting zorgt tijdens een toch lastig traject voor een ontspannen sfeer.lees meer
Eva Beerten-Boom
Eva Beerten-Boom
07:31 14 Aug 20
Super fijne en duidelijke begeleiding.Persoonlijke en professionele afhandeling.
Elise Van Erp
Elise Van Erp
10:41 23 Jul 20
Gerwin is een fijne man om mee te praten en hij heeft altijd een luisterend oor .Hij is zeker een aanrader
Peggy Nab
Peggy Nab
17:46 02 Jun 20
Ondanks dat het natuurlijk een pijnlijk proces is heeft Gerwin ons heel plezierig en deskundig bijgestaan. Ik beveel... hem dan ook zeker aan.lees meer
henry
henry
05:28 02 Jun 20
Wij zijn heel goed geholpen door Gerwin.Het is echt top dat je in zo'n moeilijke tijd iemand hebt die met je meedenkt... en wat uit je handen kan nemen. Allebei zeer tevreden met de afloop!lees meer
Dennis van Schaik
Dennis van Schaik
09:49 27 May 20
In een informele en fijne sfeer de lastige zaken van de scheiding naar beider tevredenheid kunnen afwikkelen zonder... advocaten en juridisch gedoe. Gerwin werkt via een duidelijke en overzichtelijke structuur zodat het gehele proces soepel verliep.lees meer
Nelleke van Hienen
Nelleke van Hienen
09:07 18 May 20
Ik kan mediation door Gerwin bij Samen Uiteen zeker aanraden! Tijdens de gesprekken nam hij alle tijd en werd er zonder... oordeel geluisterd en meegedacht.lees meer
Arjan van den Herik
Arjan van den Herik
10:59 12 May 20
Vriendelijk en meedenkend. Alles wat van toepassing was is duidelijk uitgelegd en mocht ik het niet helemaal begrijpen... is het nogmaals uitgelegd.Hele goede afhandeling.lees meer
Valerie Petit
Valerie Petit
15:09 03 Apr 20
Gerwin is rustig, neemt de tijd, reageert altijd snel en stelt eigen stukken en samenvatting van bijeenkomsten snel op... wat zorgt voor overzicht.lees meer
Edwin Vosmeer
Edwin Vosmeer
13:26 24 Mar 20
In een lastig tijdperk gebruik moeten maken van mediation en daarbij terecht gekomen bij Gerwin van Samen... Uiteen.Belangrijk om te horen en gehoord te worden in een onplezierige tijd, waarin je hebt besloten niet samen verder te gaan.Gerwin heeft ten volle aandacht voor de situatie en kan met zijn expertise op een goede toon en in een geschikt tempo een convenant en ouderschapsplan met je doorlopen resulterend tot een voor beiden geschikt resultaat. Fijn dat dit op deze manier kon.lees meer
Volgende beoordelingen

Google Reviews Nieuwegein

Samen Uiteen - Mediation - Nieuwegein
4.8
Gebaseerd op 10 recensies
powered by Google
Natasja Goedschalk
Natasja Goedschalk
10:50 24 Jan 20
Wat ontzettend prettig om met Gerwin te werken. Alles werd duidelijk en rustig uitgelegd. Gerwin heeft verstand van... zaken ook voor het emotionele gedeelte was veel tijd en begrip, zoveel dat wij zelfs zijn gestart met relatietherapie bij hem. Bedankt Gerwinlees meer
Martijn
Martijn
12:45 04 Oct 19
Gerwin een meer dan aan te bevelen mediator. Zeer persoonlijk, daarnaast denkt hij in scenario's. Wat helpt in... onduidelijke situaties die zich kunnen voordoen na de scheiding.lees meer
Oscar
Oscar
19:58 08 Jun 19
Gerwin van Samen Uiteen is een goede en professionele mediator met een fijne en persoonlijke benadering. Hij nam ruim... de tijd om samen met ons de lastige stappen van onze scheiding te doorlopen. Dat was zonder hem misschien ook gelukt maar zeker niet zo rustig en weloverwogen. Dat gun ik iedereen die een scheiding door moet maken.lees meer
Willeke Geertman
Willeke Geertman
14:46 03 Feb 19
Zeer aan te bevelen mediator. Uitstekende begeleiding bij echtscheidingsprocedure. Creëert een prettige sfeer in de... praktijk tijdens de bezoeken. Convenant goed opgesteld en naar wens afgehandeld.lees meer
Robert 46
Robert 46
14:32 02 Oct 18
Met gemengde gevoelens het mediation-traject ingegaan maar Gerwin heeft alles met veel gevoel tot in de puntjes... begeleid. Kundig en luisterend oor voor beide partijen. Zeer tevreden. Bedankt ! (Het is dat er maar 5 sterren gegeven kunnen worden.......).lees meer
twilight star
twilight star
13:01 01 Oct 18
Dank je Gerwin, voor je deskundigheid en je persoonlijke noot. Het heeft ons geholpen om echt samen uiteen te gaan. Een... huwelijk beeindigen gaat verder dan alleen verdriet en laat ons ook de toekomst zien als ouders waarin weer ruimte komt voor licht . 🙏lees meer
Sylvester VL
Sylvester VL
21:15 04 Sep 18
Met hulp van Gerwin in goed overleg alles kunnen regelen. Ik waardeer zijn manier van doorvragen en heldere... beschrijvingen erg. Hierdoor onstond er beter wederzijds begrip.lees meer
Sabrina van Ledden
Sabrina van Ledden
21:21 03 Sep 18
Mede dankzij de gesprekken met Gerwin zijn mijn voormalige partner en ik met een tevreden gevoel uit elkaar gegaan.
Ans van der Rijst
Ans van der Rijst
09:13 10 May 18
De mediator Gerwin Timmerman is een rustige, betrouwbare man die de tijd neemt om samen met jou of samen met je... aanstaande ex-partner (zo als in ons geval) alle punten doorneemt. Geeft goede adviezen. Bij ons ging alles in goed overleg en mede door de goede zorg en flexibiliteit van Gerwin konden we dit traject in een relatief korte tijd realiseren. In een toch vervelende periode, het mediation traject als zeer positief ervaren.lees meer
Volgende beoordelingen

Gratis eBook

Wil je een compleet en helder overzicht van wat er op je af komt bij een scheiding?

Alles over scheiden | Mediation | Soest - Utrecht - Nieuwegein

Afspraak plannen

Vragen over scheiden en mediation? Plan zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in.

Samen Uiteen afspraak plannen Maximaal twee nieuwe cliënten per maand