Soest - Scheiden via Mediation

Scheiden via Mediation in Soest

Scheiden via Mediation in Soest

Wonen jullie in Soest? Twijfel je over een scheiding of wil je scheiden? Lees hier alles over scheiden in Soest. En meer specifiek over scheiden via Mediation. Dit is doorgaans de beste oplossing als jullie kinderen hebben. Jullie relatie als ouders verbetert namelijk. Lees hieronder meer over:

 • Verkort stappenplan scheiding
 • Voordelen van mediation
 • Kosten van echtscheiding in Soest?
 • Soest – een vrijblijvende intake
 • Tips en achtergrondinformatie over scheiden

Stappenplan scheiding in Soest

Dit zijn de belangrijkste vier stappen in het scheidingsproces. Het is een versimpelde weergave. Een uitgebreid en compleet stappenplan is te vinden in het eBook “Alles over scheiden – een complete checklist”. Download hier gratis dit eBook “Alles over scheiden”.

Stap 1: creëer rust

Vaak is er bij een scheiding veel angst en onduidelijkheid. Wie blijft er wonen? Waar gaat de ander naartoe, in Soest of er buiten? Wat is financieel allemaal haalbaar? Daarom wordt er eerst gestart met een alimentatieberekening. Hierdoor ontstaat rust en zekerheid op financieel vlak. Daarnaast is er in deze fase veel aandacht voor de emoties. Die kunnen met name in het begin vrij heftig zijn.

Stap 2: afspraken over de kinderen

Vervolgens worden goede afspraken over de kinderen gemaakt. Dit resulteert in een ouderschapsplan, met daarin bijvoorbeeld de verdeling van kinderkosten en dagelijkse zorg. Ook worden er afspraken gemaakt over de afstand waarbinnen verhuisd mag worden. Is dit bijvoorbeeld alleen Soest of ook daarbuiten? Tenslotte worden er afspraken vastgelegd over vakanties, verjaardagen, omgang met familie en mogelijke nieuwe partners.

Stap 3: financiële afspraken

Een derde stap is de verdeling van inkomen, vermogen, schulden en pensioen. Het meeste hiervan is financieel van aard. Dit leggen jullie vast in een echtscheidingsconvenant. In het convenant staat ook hoe jullie omgaan met de echtelijke woning. Wie blijft er wonen? Hoe lang kan de ander nog blijven wonen? Wat is de verkoopwaarde van de woning? Dat laatste uiteraard alleen als jullie nu een koopwoning hebben in Soest.

Stap 4: de verdere formaliteiten

Als het ouderschapsplan en het convenant gereed zijn, dan ondertekenen jullie beide stukken. Hiermee is de echtscheiding formeel nog niet rond. Eerst moet jullie echtscheidingsverzoek bij de rechtbank Utrecht worden ingediend. Nadat de rechter uitspraak heeft gedaan, volstaat nog één stap. Deze laatste stap is de inschrijving van jullie scheiding in het register van de burgerlijke stand. Nu zijn jullie pas officieel gescheiden.

Wat is mediation?

Mediation praktijk Soest - scheiden

Mediation praktijkruimte Soest

Scheiden is een complex en emotioneel proces. Daarom kiezen ook in Soest steeds meer mensen voor een oplossing via mediation. Je gaat dan samen een proces aan wat de mediator begeleidt. De mediator zorgt er bijvoorbeeld voor dat de emotionele en zakelijke aspecten niet door elkaar gaan lopen. Op deze manier krijgen beide aspecten voldoende aandacht. Dit zonder elkaar te verstoren. Zo ontstaat er rust en een goede basis voor werkende afspraken. Bijvoorbeeld over de kinderen of over financiële zaken.

Voordelen mediation

 • Lagere kosten (één mediator in plaats van twee dure advocaten).
 • Sneller resultaat (je bepaalt zelf de snelheid van het proces).
 • Zelf ‘in control’ over de oplossing (er is ruimte voor creatieve ideeën).
 • Behoud van de relatie als gezamenlijke ouders.
 • De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een gezamenlijk echtscheidingsverzoek naar de rechtbank.

Kortom, met mediation houd je zelf het heft in handen. Dit gaat met respect voor ieders belangen. Spaart de ouderlijke relatie. Is snel, vertrouwelijk en relatief goedkoop!

Kosten van echtscheiding in Soest

Er zijn drie opties qua kosten. De derde optie is het goedkoopst. Je kunt dan al scheiden voor een eigen bijdrage van minder dan 100 euro. Dit zijn de drie mogelijkheden:

 1. Compleet all-in pakket met vaste prijs
 2. Ondersteuning op basis van uurtarief
 3. Gesubsidieerde mediation (voor mensen met weinig inkomen en vermogen)

Alle prijzen en voorwaarden voor een scheiding in Soest staan transparant op de website.

Even voorstellen: Gerwin Timmerman

Gerwin Timmerman - Mediator bij scheiding | Soest | Nieuwegein | Utrecht

Echtscheidingsmediator Soest (foto: Soesterduinen)

Mijn naam is Gerwin Timmerman van Samen Uiteen. Als geregistreerd MfN familiemediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen. Ik doe dit vanuit een passie. Uit eigen ervaring weet ik dat je ook op een goede manier uit elkaar kan gaan. Vandaar de naam Samen Uiteen. Dit wens ik alle ouders toe.

Vrijblijvend adviesgesprek in Soest

In Soest is het mogelijk om een vrijblijvend adviesgesprek te plannen. Zie dit als een soort kennismaking van zo’n drie kwartier. Dit biedt jullie de gelegenheid om vragen te stellen en te ervaren hoe de klik is. Daarna is de keus aan jullie.

Gespreksruimte in Soest

Samen Uiteen heeft een eigen gespreksruimte in Soest. Desgewenst kom ik ook aan huis, mits in de regio Utrecht.

Regio Utrecht omvat de plaatsen Amersfoort, Baarn, Bilthoven, Blaricum, Bosch en Duin, Bunnik, Bussum, De Bilt, Den Dolder, Driebergen, Eemnes, Groenekan, Hilversum, Houten, Huis ter Heide, IJsselstein, Lage Vuursche, Laren, Nieuwegein, Maarssen, Maartensdijk, Soest, Soesterberg, Utrecht, Vianen en Zeist.

Contact over scheiden in Soest?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvende intake? Jullie kunnen direct en online zelf een afspraak inplannen voor het adviesgesprek. Zo kiezen jullie samen een tijdslot wat jullie het beste uitkomt!

Gewoon bellen of een mail sturen kan natuurlijk ook. Ik ben mobiel bereikbaar via 06 53 2468 14 of per email via gerwin@samenuiteen.nl.

Aanvullende praktische tips

Deze site staat boordevol relevante Blogs over scheiden en kinderen. Deze blogs gaan over de volgende onderwerpen:

 1. Relatie verbeteren
 2. Scheiden of blijven?
 3. Stappenplan scheiding
 4. Scheiden en kinderen
 5. Scheiden, woning en financiën
 6. Persoonlijke ontwikkeling en geluk

Je vindt veel nuttige informatie op deze website. Wat te denken van:

Klik hier om zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in Soest te plannen (Ik verwelkom maximaal twee nieuwe cliënten per maand)

Google Reviews Soest

Google Reviews Nieuwegein

Gratis eBook

Wil je een compleet en helder overzicht van wat er op je af komt bij een scheiding?

Alles over scheiden | Mediation | Soest - Utrecht - Nieuwegein

Afspraak plannen

Vragen over scheiden en mediation? Plan zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in.

Samen Uiteen afspraak plannenMaximaal twee nieuwe cliënten per maand