Stap 2. Intake en kennismaking

Allereerst vindt er een intake c.q. kennismakingsgesprek plaats met jullie beiden en de mediator. Dit gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. Het belangrijkste is om te bepalen of er een ‘klik’ is met en vertrouwen in de mediator.

Mediation geschikt?

De mediator zal op zijn beurt bepalen of de echtscheiding zich leent voor mediation. Eén van de belangrijkste zaken hierbij is of beide ex-partners er ook echt samen uit willen komen (zie verder ‘Wanneer mediation?’). Als dat niet zo is, ligt een traject via de advocaat meer voor de hand.

Benodigde informatie

Verder zal in deze fase veel informatie verstrekt worden over het verloop van het traject. Tevens zal uitgebreid gecommuniceerd worden welke stukken straks bij eventuele vervolgsessies zullen moeten worden aangeleverd (zie alvast bijgaande checklist).

Kosten

Tenslotte wordt de mediationovereenkomst besproken, waaronder de vrijwilligheid van deelname, de geheimhouding en de kosten van de mediator. Doordat de intake inzicht geeft in de verwachte complexiteit van de echtscheiding, ontstaat er een goede inschatting van de totale kosten.

Hoe verder?

Aan het einde van de intake hebben jullie dus voldoende informatie om een beslissing te kunnen nemen. Dit bepalen jullie in alle rust achteraf thuis.

Terug naar het acht-stappenplan

Klik hier om terug te komen in het acht-stappenplan of hier om naar de volgende stap te gaan.

Klik hier om zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen
(Ik verwelkom maximaal twee nieuwe cliënten per maand)

Google Reviews Soest

Google Reviews Nieuwegein

Gratis eBook

Wil je een compleet en helder overzicht van wat er op je af komt bij een scheiding?

Alles over scheiden | Mediation | Soest - Utrecht - Nieuwegein

Afspraak plannen

Vragen over scheiden en mediation? Plan zelf online een vrijblijvend adviesgesprek in.

Samen Uiteen afspraak plannenMaximaal twee nieuwe cliënten per maand