Stap 03. Alimentatie berekenen

Wat levert een alimentatie berekening op?

Een alimentatieberekening creëert helderheid en rust

Deze derde stap gaat primair over het verkrijgen van meer financiële helderheid. Dit geeft rust in een onzekere tijd.

Een scheiding brengt veel onzekerheid en stress met zich mee. Blijf jij wonen of de ander? Kun je het huis overnemen, iets anders kopen of huren? Wat is financieel haalbaar? Om hierin rust te brengen wordt eerst een alimentatieberekening gemaakt. Dit geeft meer financiële helderheid:

Hoe wordt kinderalimentatie berekend?

In principe is de berekening van kinderalimentatie relatief eenvoudig. De berekening bestaat uit de volgende drie hoofdstappen:

 1. Stap 1: kinderbehoefte bepalen. In deze eerste stap wordt bepaald hoeveel jullie voor de scheiding financieel uitgaven aan de kinderen. Deze bepaling wordt primair bepaald door jullie netto gezinsinkomen voor de scheiding en het aantal kinderen. De kinderbehoefte geeft in feite aan hoe goed jullie kinderen het hadden voor de scheiding. Zij mogen er immers niet op achteruit gaan.
 2. Stap 2: draagkracht berekenen. Tijdens deze tweede stap wordt van elk van de ouders bepaald, hoeveel financiële draagkracht er is om bij te dragen aan kinderbehoefte uit stap 1. Leidend hierbij is het inkomen wat ouders verwachten te verdienen ná de scheiding. Het kan immers zijn dat je besluit om meer uren te werken of een beter betaalde functie krijgt.
 3. Stap 3: kinderalimentatie bepalen. Inmiddels is dus bekend wat de kinderbehoefte is en hoeveel draagkracht jullie afzonderlijk hebben ná de scheiding. Op basis hiervan en de zorgverdeling, die jullie kiezen, kan nu de exacte hoogte van ieders bijdrage in de kinderkosten worden uitgerekend.

Wil je meer weten hoe dit werkt en voorbeelden zien van de berekening van kinderalimentatie? Lees dan bijgaande blog: “Kinderalimentatie berekenen met eenvoudige voorbeelden“.

Hoe werkt de berekening van partneralimentatie?

Ook de berekening van partneralimentatie werkt in drie globale stappen:

 1. Stap 1: financiële behoefte bepalen minstverdienende. In deze eerste stap wordt gekeken welk inkomen de minstverdienende ná de scheiding zou moeten verdienen om er niet op achteruit te hoeven gaan. Onze ervaring leert, dat de meeste mensen er ná de scheiding wel degelijk op achteruitgaan. Maar minder dan verwacht, doordat er veel belastingvoordelen zijn na een scheiding met kinderen.
 2. Stap 2: draagkracht berekenen meest verdienende. Tijdens deze twee stap wordt gekeken hoeveel financiële draagkracht de meestverdienende heeft om bij te dragen in het tekort aan behoefte van de partner. Let wel, deze draagkracht gaat eerst na de kinderen. Alleen als er dan nog draagkracht over is, is deze ruimte beschikbaar voor partneralimentatie.
 3. Stap 3: partneralimentatie bepalen. Bij deze laatste stap wordt de daadwerkelijk partneralimentatie vastgesteld. Deze hangt namelijk af van drie factoren. Ten eerste de behoefte (uitkomst stap 1). Als tweede de draagkracht (uitkomst stap 2). En als derde de zogenaamde inkomensvergelijking. Bij deze laatste stap wordt gekeken bij welk bedrag aan partneralimentatie jullie het allebei ná de scheiding financieel even goed hebben. Het mag immers nooit zo zijn dat de ontvanger van partneralimentatie het daardoor financieel beter heeft dan de betaler.

Wil je meer weten over de berekening van partneralimentatie? Lees dan bijgaande blog over: “Alles over partneralimentatie – Een complete uitleg“.

De start bij Samen Uiteen

Jullie ontvangen bij de start van ons de Welkomstbrief, het Startformulier, de Financiële Inventarisatie en een leeg voorbeeld van de Mediationovereenkomst waarmee wij werken. Hieronder kort een toelichting op de Welkomstbrief en het Startformulier, omdat deze twee zaken voor deze eerste stap van belang zijn. De Financiële Inventarisatie komt pas in stap zes aan de orde.

De welkomstbrief

De welkomstbrief geeft jullie uitleg over:

 • de belangrijkste spelregels van mediation;
 • het stappenplan wat doorlopen wordt tijdens de scheidingsmediation;
 • de werking van het Startformulier en de Financiële Inventarisatie.

Het Startformulier

Via het Startformulier geven jullie de benodigde basisinformatie aan ons door en ook de alles voor de berekening. Denk hierbij aan de volgende informatie:

 • De persoonsgegevens van jullie zelf en de kinderen
 • Informatie over de aard van jullie relatie (gehuwd, geregistreerd partnerschap, samenwonend, huwelijkse voorwaarden, etc.)
 • De toekomstige zorgverdeling (co-ouderschap, omgangsregeling, etc.)
 • Jullie toekomstige woonlasten, ziektekosten, reiskosten en/ of andere relevante kosten
Inkomen bij Alimentatie - Scheiden - Mediation Soest en Amersfoort
Welke inkomensinformatie is nodig?

Ook is er informatie nodig over jullie huidige en jullie toekomstige inkomen.

Welke inkomensinformatie is nodig voor de alimentatieberekening?

De informatie die nodig is voor een alimentatieberekening, is meestal digitaal voorhanden. Het is dus relatief makkelijk om deze informatie snel aan te leveren. Het gaat om de volgende informatie:

 • De laatste drie salarisspecificaties
 • Twee jaaropgaven (ondernemers de laatste drie jaarrekeningen)
 • De twee meest recente IB aangiftes (ondernemers drie)
 • Alle feitelijke inkomsten, zoals aangegeven in box II (zoals dividend uit een eigen BV) en box III (bijvoorbeeld huurinkomsten in privé).

Welk inkomen telt mee?

Twijfel je over de op te geven inkomsten? Lees dan de blog ‘Welk inkomen telt mee bij alimentatie?’. Is je inkomen in de toekomst onzeker? Denk dan in scenario’s. Hoe is je inkomen als alles positief uitvalt, scenario één? En wat is scenario twee als alles tegenzit? Voor elk scenario, kunnen we de consequenties doorrekenen. Dat geeft meer duidelijkheid.

Wat als je vindt dat iemand meer zou kunnen verdienen?

Dat brengt je op het terrein van het zogenaamde fictieve inkomen. Dit is niet het inkomen wat iemand feitelijk verdient. Nee, dit is het inkomen wat iemand theoretisch/ fictief zou kunnen verdienen. Als hij of zij zijn volledig ‘verdiencapaciteit’ zou benutten. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blog over: “Verdiencapaciteit en alimentatie – De 10 factoren“.

Het uitvoeren van de alimentatie berekening bij Samen Uiteen

Hebben wij alle gevraagde informatie ontvangen? Dan kunnen we aan de slag met de alimentatieberekening. We maken hierbij gebruik van Split Online. Dit is gespecialiseerde software. Split Online maakt dezelfde berekening als de rechtbank. Meestal hebben we de berekening binnen twee werkdagen gereed. Zodra de berekening klaar is, wordt deze aan jullie toegestuurd. Nog voor ons gesprek hierover. Zo kunnen jullie je goed voorbereiden.

Het alimentatierapport uit Split Online

Bespreken scheiding via mediation
Bespreken van de alimentatieberekening

Het toegestuurde alimentatierapport bevat de volgende onderdelen:

 • Een samenvatting van de belangrijkste uitkomsten.
 • Een overzicht van de kinderkosten en de verdeling daarvan (zie bijgaande Blog als toelichting over kinderalimentatie).
 • Een draagkrachtberekening, waaruit blijkt hoeveel financiële ruimte jullie beide hebben om bij te dragen aan eventuele partner- en kinderalimentatie (zie bijgaande Blog als toelichting over partneralimentatie).
 • Een zogenaamde Jus-vergelijking, wat exact uitrekent bij welk bedrag aan partneralimentatie jullie het financieel even goed zouden hebben, oftewel beiden evenveel ‘jus’ over de aardappelen (daar komt de naam van deze berekening vandaan).
 • Een bruto-netto-berekening, eveneens voor beide apart, wat inzicht geeft in jullie te verwachten netto inkomen na de scheiding.

Bespreking van het alimentatierapport

De eerste berekening is zoveel mogelijk gebaseerd op de aangeleverde informatie uit het alimentatie invulformulier. Twee dingen zijn nu van belang:

 1. De berekening is voor de meeste mensen vrij complex en roept dus vragen op. Daar is het gezamenlijk gesprek voor bedoeld. Hier lopen we samen door de berekening heen. Alle vragen worden beantwoord.
 2. Veelal maken we op verzoek één of meerdere vervolgberekeningen. Zo kunnen jullie alternatieve scenario’s door laten rekenen. Hoe ziet het eruit als iemand meer of juist minder gaat verdienen? De woonlasten hoger of lager worden? De zorgverdeling anders wordt ingevuld? Ook dit bespreken we samen.

Na de bespreking zijn al jullie vragen beantwoord. Jullie snappen de alimentatieberekening. Alle aannames zijn samen doorgenomen. De aannames kloppen of er wordt nog een nieuwe berekening. Een nieuwe berekening op basis van andere aannames, scenario twee of drie.

Hoe verder na de alimentatie berekening?

De alimentatieberekening is inmiddels uitgevoerd en samen doorgesproken. Jullie hebben beide duidelijkheid over de toekomstige financiële situatie. Dit biedt jullie een heldere basis voor vervolgstappen, zoals:

 • Gesprek aangaan bij jullie bank of hypotheekverstrekker over financiering
 • Contact zoeken met de gemeente of woningcorporatie over urgentie
 • Op zoek naar een huurwoning in de sociale of vrije sector

Praktische dingen worden langzaam concreter en dat geeft iets meer rust.

Gerelateerde blogs

Heeft één van jullie een eigen bedrijf? In dat geval is deze blog sowieso interessant. Een echtscheiding kan best complexer zijn en dat is goed om t...

Het berekenen van partneralimentatie lijkt redelijk complex. Hieronder vind je een eenvoudige uitleg in overzichtelijke stappen. Bij elke stap geef ik...

Zowel kinderalimentatie als ook partneralimentatie wordt jaarlijks verhoogd met de wettelijke indexering. Dit is geregeld in ons Burgerlijk Wetboek (a...

Welk inkomen en welke aftrekposten tellen mee bij een alimentatieberekening? In twee eerdere blogs kun je lezen hoe kinderalimentatie en partneralimen...

Het berekenen van kinderalimentatie lijkt redelijk complex. Hieronder vind je een eenvoudige uitleg in overzichtelijke stappen. Bij elke stap geef ik ...

Deze uitspraken over alimentatie en verdiencapaciteit hoor ik steeds vaker in mijn praktijk:Waarom moet ik wel 32 uur in de week werken en wordt er bi...

Van plan om te scheiden? Of ben je al gescheiden en wil je weer met iemand gaan samenwonen? In beide gevallen zal dit gevolgen hebben voor wie je fisc...

Een kind wordt met 18 jaar voor de wet volwassen. Jullie kind kan dan alles zonder toestemming doen. Denk aan het kopen van een huis of het afsluiten ...

Ook bij co-ouderschap kan er sprake zijn van kinderalimentatie of het gezamenlijke dragen van de kinderkosten.Kinderalimentatie in drie simpele stappe...

Wat zeggen cliënten?

★★★★★

De mediation als zeer prettig ervaren, er is rekening gehouden met mijn NAH en we hebben alles digitaal kunnen “bespreken”. De video conferenties heb ik als zeer prettig ervaren. Ook de inbreng bij het overleg met mijn advocaat was subliem en constructief! Had graag de gesprekken life gedaan echter afstand tussen Soest en Zwolle is te groot. Via deze video digitale constructie alles prima verlopen, Gerwin je bent een integere deskundige en empathische man! Dank voor alles!

★★★★★

We zijn zeer tevreden over het mediation-traject bij Gerwin. De combinatie tussen mediation en relatietherapie is uniek en heeft ons geholpen om de communicatie en verstandhouding goed te houden. Gerwin heeft veel verstand van zaken, ook bij meer gecompliceerde situaties zoals een eigen bedrijf. Naast de zakelijke begeleiding, is er veel aandacht voor de emotionele kant.

★★★★★

I had a great mediation experience with Gerwin. The information was made very clear, he gave great advice and direction, and the atmosphere was beautiful, clean and cozy. His services made a hard decision feel easy! I highly recommend for anyone who needs mediation services!

★★★★★

Gerwin heeft ons heel erg goed begeleid. Hij werkt snel, efficiënt en is zorgvuldig. Absoluut een aanrader.

★★★★★

Roel is een zeer kundige mediator met een persoonlijke aanpak.

★★★★★

Gerwin stelt je gerust, stelt de goeie vragen en heeft ons geholpen om in een vrij complexe scheiding de juiste afspraken te maken. De informatie op de website was aanvullend en heel helpend in ons proces.

★★★★★

Gerwin is een kundige en geduldige mediator. Hij wist goed te schakelen tussen ruimte geven aan emoties en de voortgang behouden in de praktische stappen. Ook vond ik de ondersteunende informatie op de website bij iedere stap heel helpend.

★★★★★

Ik heb Gerwin als een bijzonder prettige persoon ervaren. Zijn professionele en deskundige aanpak is vanaf het begin tot het einde helder en transparant, met oog en gevoel voor alle belangen die er spelen in een emotioneel proces . Hij communiceert op een prettig en open manier en reageert heel snel bij vragen. Het hele werkproces is zeer gestructureerd vormgegeven. Wij hebben ons scheidingsproces hierdoor op bijzonder efficiënte wijze en in hele goede harmonie kunnen regelen. Ik beveel Gerwin van harte aan!

★★★★★

Gerwin heeft ons professioneel begeleidt in ons scheidingsproces op juridisch en emotioneel gebied.

★★★★★

Gerwin heeft op deskundige wijze alles snel geregeld. De begeleiding en de gesprekken waren prettig en brachten veel rust in een chaotische tijd.

★★★★★

Goed luisterend oor voor beide partijen. Helpt en geeft duidelijk inzicht in de behoefte en wensen van allebei. Gerwin is professioneel en kundig in zijn vakgebied. Prettig mee samen te werken.

★★★★★

De begeleiding van Gerwin heb ik als zeer behulpzaam ervaren. Hij kent de ins en outs van het proces - en vervult de rol van onafhankelijke mediator op een professionele manier. Goede bereikbaarheid, prettige locatie, en snelle responstijden. Ik kan Gerwin zeker aanbevelen als mediator.

★★★★★

Bijzonder prettige en inhoudelijke gesprekken gehad, waarmee wij op ons gemak werden gesteld en voorts ons goed door het gehele traject werden geloodst.

★★★★

Dankzij Gerwin hebben we dit proces wat ook veel emoties oproept tot een goed einde gebracht met stabiele afspraken rond de kinderen.

★★★★★

Gerwin is heel duidelijk in alles. En legt de dingen goed uit. Hij heeft snel de papieren op orde. zodat je verder kan gaan met je proces waarin je zit op dat moment

★★★★★

Fijne mediator, deskundig en erg duidelijk. Ruim de tijd voor ons genomen en alles mooi af kunnen ronden met duidelijke afspraken.

★★★★★

Ik heb de mediation als heel positief ervaren. We zochten iemand met kennis van zaken maar die ook aandacht had voor de emotionele kant van het scheidingsproces. En dat vonden we bij Gerwin. Daarnaast reageerde hij altijd snel, dacht met ons mee en heeft ervoor gezorgd dat we heel snel en soepel door het proces heengingen.

★★★★★

Super fijne ervaring met Gerwin. Hij is financieel onderlegt en pakt alles pragmatisch aan. Bij lastige fases wordt hier ook aandacht aan gegeven. Wij hebben een all in pakket gehad zodat je alle tijd hebt om eea goed af te ronden met elkaar. Wij hadden ondanks wat struggles alles zeer snel kunnen afhandelen.

★★★★★

Gerwin heeft ons als mediator goed begeleid. Vooral de duidelijkheid aan de voorkant, in hoe het traject gaat verlopen, is prettig. Je weet welke stappen te nemen zijn en de doorlooptijd die nodig is. Daarbij geeft Gerwin in de sessies voldoende ruimte voor de situatie op dat moment en de emoties die daarbij spelen. Uiteindelijk heel belangrijk om op een goede manier Samen Uiteen te gaan.

★★★★★

Hele fijne open gesprekken gevoerd. Gerwin kon goed levelen met ons en heeft veel kennis van zaken.

★★★★★

Naar Gerwin gaan heb ik ervaren als een waardevol geschenk voor het leven omdat hij direct ontzorgt in de administratieve afwikkeling van de scheiding waarmee hij je een hele hoop zoekwerk en energie bespaart in een tijd dat je je energie goed voor jezelf kunt gebruiken. Echter, de grootste kwaliteit in Gerwins dienstverlening zat hem voor mij persoonlijk in zijn meesterschap om een aantal relationele knelpunten te ontzenuwen die ons als ouders van een aantal kinderen een stabielere basis gegeven heeft van waaruit we verder kunnen werken in harmonie en vrede. Aanvankelijk twijfelde ik of ik wel naar een mediator wilde maar ik ben superblij dat we dit gedaan hebben. Gerwin heeft de lucht tussen ons opgeklaard en dat is van onschatbare waarde voor de rest van ons leven!

★★★★★

Gerwin is een hele fijne en rustige man, professioneel in zijn werk! Denkt mee in het belang van beide personen in de relatie/ of scheiding. Aanrader.

★★★★★

Gerwin is een hele fijne mediator. Het is geen alledaagse materie, maar Gerwin heeft deze op een prettige manier toegankelijk en begrijpelijk gemaakt. Er komt zoveel op je af in een echtscheidingsproces, dan is het fijn om ondersteund te worden door iemand die weet waar je aan moet denken en naar welke zaken speciale aandacht uit moet/kan gaan. Wat ook prettig was, we hebben veel online kunnen bespreken!

★★★★★

Gerwin is een zeer deskundige persoon met een flinke dosis empathie. Hij doet zijn werk goed, is eerlijk, geduldig en betrouwbaar. Met dank aan hem zijn zaken soepel verlopen. Ik kan hem van harte aanbevelen.

★★★★★

Gerwin heeft ons erg geholpen om duidelijkheid en rust te brengen in dit chaotische traject. Het was heel fijn dat hij alles op een rijtje weet te brengen wanneer er zoveel op je af komt. Denkt graag mee en zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt. Niet uit op het geld, maar is er vooral om het voor alle partijen zo prettig te laten verlopen en zet daarin vooral het welzijn van de kinderen op 1.

★★★★★

Ik vond de vriendelijke wijze waarop Gerwin ons door een toch best pijnlijk proces hielp verbluffend. De ruimte die hij aan beide partijen bood, was fijn. Ook het uitleggen van het belang van de verschillende echtscheidingsdocumenten, keuzes en de processtappen, gebeurde kraakhelder. Ik was onder de indruk hoe hij uit onze gesprekken precies destilleerde wat er in de stukken moest staan. Ik denk dat onze keuze voor kwaliteit een hele goede is geweest. Niet in de laatste plaats omdat je wel wat meer aan je hoofd hebt, wanneer je hebt besloten te scheiden. Zonder enige terughoudendheid raad ik u zijn diensten aan.

★★★★★

Gerwin hanteert een plezierige balans tussen een persoonlijke en een zakelijke aanpak. Hij bood ons veel ruimte om ook zelf vorm te geven aan het traject en accenten te leggen op de zaken die voor ons van belang waren. Dank voor de begeleiding Gerwin!

★★★★★

Gerwin heeft ons heel erg goed begeleid in een moeilijke en emotionele fase. Daarbij weet Gerwin een mooie balans te vinden tussen goed luisteren en informeren. Maar ook tussen de tijd nemen en voortgang bewaken. En daarnaast is Gerwin ook gewoon een prettig iemand die vertrouwen geeft.

★★★★★

Fijne begeleiding gehad van Gerwin. Straalt rust uit, heeft aandacht voor de mens, heeft verstand van zaken en heeft een goeie kennisbank op de website.

★★★★★

Hele prettige medator. Ik kan Gertjan aan iedereen aanraden!

Kim

★★★★★

Wij zijn fijn begeleid door Gerwin in ons laatste traject. Vooral de handige tips waren welkom.

★★★★★

Met Gerwin een goeie hulp gehad om alles netjes en soepel te laten verlopen. Hij heeft verstand van zaken en weet goed door te vragen en verder te kijken. Ook bij emoties word stil gestaan en word er tijd genomen om goed naar elkaar te luisteren. Zou zeker Gerwin aanbevelen voor mediator.

★★★★★

Het onderwerp scheiden is niet leuk, maar Gerwin is een rustpunt in de storm die door je hoofd waait van allerlei zaken die moeten gebeuren en alle emotie die over je heen raast. Hij begeleidt je op een hele goede manier, met uitstekende kennis van zaken. En, niet onbelangrijk, hij neemt de tijd. Zeer zeker het aanbevelen waard. En vergeet de website niet, overzichtelijk en al vol met informatie.

★★★★★

Gertjan is in deze rare en onrustige tijden een waar anker gebleken. De onderwerpen die wij bespraken waren niet aangenaam maar met Gertjan in the lead zijn wij in staat gebleken om deze gesprekken tot een goed einde te brengen. Wij danken Gertjan voor zijn rustige en kundige optreden, het heeft duidelijkheid gebracht en rust gecreerd. Sander Amsterdam

★★★★★

Ik heb Gerwin ervaren als een geduldige mediator die goed kan luisteren en beide partijen goed aan het woord laat. De sessies vonden plaats in een fijne kamer, dus de setting was goed. Ook zijn manier van aanpak en theoretische onderbouwing van bepaalde aspecten was prettig en professioneel. Met andere woorden, ik beveel hem van harte aan.

★★★★★

Gertjan, thanks for all the support during the mediation procedure! It was really pleasant to work with you and we are happy that we have managed to finalize the covenant. The situation was of course not fun, but with your help we felt comfortable in all the important decisions and that is very much appreciated.

★★★★★

en helped me with my official separation. His services were at the top quality. He was understanding and very neutral to both sides to make the experience as easy and straight forward as possible considering the circumstances and conditions. His large knowledge and experience made me trust him immediately that he will have the best interest to make the process as smooth as possible. I thank you for your services!

★★★★★

Vond het erg fijn om geholpen te worden door Gerwin. Het is een rustige en toegankelijke man. De website was al erg overzichtelijk en duidelijk en staat echt boordevol informatie. Hij legt de zaken goed uit. In de gesprekken blijft hij echt onpartijdig. Ik ben zeer tevreden in hoe we geholpen zijn in een vrij heftig traject.

★★★★★

Gerwin heeft ons goed geholpen om het traject van scheiden op een mooie manier te kunnen te doen. Erg prettig om met hem te werken.

★★★★★

Op verzoek van mijn ex-partner kozen wij voor Gertjan als mediator. Vooraf had ik nooit gedacht dat het resultaat van een echtscheidingsmediation kon zijn dat wij als ex-partners beter met elkaar om gaan dan voorheen! Gertjan heeft kennis van zaken en brengt structuur aan in onderwerpen waarover wij overeenstemming moesten bereiken. Als gevolg hiervan kwamen wij samen al snel tot goede afspraken met behoud van respect voor elkaar.

★★★★★

Gertjan en Kim heb ik ervaren als echte professionals. Ze verstaan hun vak erg goed, en ondanks dat ze zo professioneel zijn voel ik mij veilig bij ze en hebben ze echt oog voor jou als persoon. Ze hebben veel aandacht voor je en luisteren goed naar je verhalen en problemen. Een aanrader!

★★★★★

Gerwin heeft ons goed geholpen om de zaken rondom de scheiding te regelen. Omdat we zelf al een en ander geregeld hadden waren we in ongeveer 4 sessies klaar. Zijn site geeft veel duidelijke informatie. Gerwin is rustig, weloverwogen, deskundig en zijn achtergrond als psychosociaal therapeut heeft veel meerwaarde in deze moeilijke fase.

★★★★★

Gerwin komt rustig en prettig over, met verstand van zaken. Hij heeft niet alleen oog voor het zakelijke, maar ook voor het emotionele en hij neemt dan ook alle tijd voor je. Het is fijn dat er even wat meer tijd kan worden genomen als je daar behoefte aan hebt tijdens zo'n ingrijpend proces. Uiteindelijk zijn we er samen met hem uit gekomen, met heldere afspraken en met oog voor ieders belangen.

★★★★★

Gerwin is echt het voorbeeld van een top mediator, althans hij heeft mijn verwachtingen overtroffen. Hij is onpartijdig, transparant, geduldig, kalm en rustig, vriendelijk, zeer bekwaam, duidelijk & goed in verwachtingsmanagement. Bij ons duurde het proces wat langer, maar geen enkel moment heb ik me opgejaagd gevoeld door Gerwin. Wij mochten de tijd nemen die we nodig hadden. Hij respecteert ieder's eigen proces en laat je in je waarde. Dank je wel Gerwin dat je deze emotionele achtbaan toch iets draaglijker hebt kunnen maken.

★★★★★

Gertjan heel erg bedankt voor je kundige hulp.

★★★★★

Enigszins sceptisch bij Gerwin terecht gekomen, niet om Gerwin, maar of een mediator ons kon helpen om de scheiding te begeleiden. Dankzij het enorme geduld, rust, professionele houding en kennis, hebben we het toch kunnen afronden. De (indien nodig)nazorg, blogs met heel veel verhelderende info vindt ik erg fijn om te ontvangen!!! Dank, zonder jou waren we er zeker niet uitgekomen!

★★★★★

Was duidelijk overzichtelijk en nam echt de tijd voor ons, een prettig persoon die ons goed heeft begeleid door deze moeilijktijd.

★★★★★

Gerwin is een zeer prettige man, verstand van zaken, helpt beide partijen goed. Communiceert open, eerlijk. Is altijd rustig, ook zeer prettig. Kortom gewoon goed.

★★★★★

Gerwin heeft ons (geheel online) geholpen met de hobbels, beslissingen en keuzes in een moeilijke weg van uiteen gaan. Zijn openheid, rust, doortastendheid, professionaliteit en ervaring heeft ons ondersteund dit pad zorgvuldig, snel en geslaagd te doorlopen. De complexiteit van de situatie, waarin we in het buitenland woonden met het gezin en het benodigd hoog tempo van de zaken die geregeld moesten worden heeft Gerwin goed en professioneel begeleid. Tevens hebben we ook in korte tijd een band kunnen opbouwen online. Dank Gerwin!

★★★★★

Gerwin zorgt voor een ontspannen, professionele en prettige omgeving om in eigen gewenste tempo en op een liefdevolle wijze alle persoonlijke en zakelijke processtappen te doorlopen.

★★★★★

Je word netjes ontvangen. Vooraf word er duidelijk verteld wat je er van kan verwachten. Er word geen kant gekozen voor de man of de vrouw.

★★★★★

Met parate kennis omtrent regelgeving , objectiviteit en oog voor persoonlijk detail is Gerwin absoluut een aanrader. De huiselijke setting zorgt tijdens een toch lastig traject voor een ontspannen sfeer.

★★★★★

Super fijne en duidelijke begeleiding. Persoonlijke en professionele afhandeling.

★★★★★

Gerwin is een fijne man om mee te praten en hij heeft altijd een luisterend oor . Hij is zeker een aanrader

★★★★★

Ondanks dat het natuurlijk een pijnlijk proces is heeft Gerwin ons heel plezierig en deskundig bijgestaan. Ik beveel hem dan ook zeker aan.

★★★★

Wij zijn heel goed geholpen door Gerwin. Het is echt top dat je in zo'n moeilijke tijd iemand hebt die met je meedenkt en wat uit je handen kan nemen. Allebei zeer tevreden met de afloop!

★★★★★

In een informele en fijne sfeer de lastige zaken van de scheiding naar beider tevredenheid kunnen afwikkelen zonder advocaten en juridisch gedoe. Gerwin werkt via een duidelijke en overzichtelijke structuur zodat het gehele proces soepel verliep.

★★★★★

Ik kan mediation door Gerwin bij Samen Uiteen zeker aanraden! Tijdens de gesprekken nam hij alle tijd en werd er zonder oordeel geluisterd en meegedacht.

★★★★★

Vriendelijk en meedenkend. Alles wat van toepassing was is duidelijk uitgelegd en mocht ik het niet helemaal begrijpen is het nogmaals uitgelegd. Hele goede afhandeling.

★★★★★

Ik ervaar Gertjan als echte professional. Hij heeft kennis van zaken en is prettig in de omgang. Een aanrader!

★★★★★

Gerwin is rustig, neemt de tijd, reageert altijd snel en stelt eigen stukken en samenvatting van bijeenkomsten snel op wat zorgt voor overzicht.

★★★★

In een lastig tijdperk gebruik moeten maken van mediation en daarbij terecht gekomen bij Gerwin van Samen Uiteen. Belangrijk om te horen en gehoord te worden in een onplezierige tijd, waarin je hebt besloten niet samen verder te gaan. Gerwin heeft ten volle aandacht voor de situatie en kan met zijn expertise op een goede toon en in een geschikt tempo een convenant en ouderschapsplan met je doorlopen resulterend tot een voor beiden geschikt resultaat. Fijn dat dit op deze manier kon.

★★★★★

Wat ontzettend prettig om met Gerwin te werken. Alles werd duidelijk en rustig uitgelegd. Gerwin heeft verstand van zaken ook voor het emotionele gedeelte was veel tijd en begrip, zoveel dat wij zelfs zijn gestart met relatietherapie bij hem. Bedankt Gerwin

★★★★★

Gerwin een meer dan aan te bevelen mediator. Zeer persoonlijk, daarnaast denkt hij in scenario's. Wat helpt in onduidelijke situaties die zich kunnen voordoen na de scheiding.

★★★★★

Gerwin van Samen Uiteen is een goede en professionele mediator met een fijne en persoonlijke benadering. Hij nam ruim de tijd om samen met ons de lastige stappen van onze scheiding te doorlopen. Dat was zonder hem misschien ook gelukt maar zeker niet zo rustig en weloverwogen. Dat gun ik iedereen die een scheiding door moet maken.

★★★★★

Zeer aan te bevelen mediator. Uitstekende begeleiding bij echtscheidingsprocedure. Creëert een prettige sfeer in de praktijk tijdens de bezoeken. Convenant goed opgesteld en naar wens afgehandeld.

★★★★★

Met gemengde gevoelens het mediation-traject ingegaan maar Gerwin heeft alles met veel gevoel tot in de puntjes begeleid. Kundig en luisterend oor voor beide partijen. Zeer tevreden. Bedankt ! (Het is dat er maar 5 sterren gegeven kunnen worden.......).

★★★★★

Met hulp van Gerwin in goed overleg alles kunnen regelen. Ik waardeer zijn manier van doorvragen en heldere beschrijvingen erg. Hierdoor onstond er beter wederzijds begrip.

★★★★★

Mede dankzij de gesprekken met Gerwin zijn mijn voormalige partner en ik met een tevreden gevoel uit elkaar gegaan.

★★★★

Ik ben uiteindelijk best tevreden over hoe onze scheiding is verlopen. Het was een lastige periode waar Gerwin ons op een prettige manier doorheen heeft geholpen. Hij is kundig, relaxed en duidelijk.

★★★★

De mediator Gerwin Timmerman is een rustige, betrouwbare man die de tijd neemt om samen met jou of samen met je aanstaande ex-partner (zo als in ons geval) alle punten doorneemt. Geeft goede adviezen. Bij ons ging alles in goed overleg en mede door de goede zorg en flexibiliteit van Gerwin konden we dit traject in een relatief korte tijd realiseren. In een toch vervelende periode, het mediation traject als zeer positief ervaren.

Onze vier beloftes

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

WIJ BIEDEN JULLIE VOLLEDIGE SUPPORT

OPENHEID IN EEN VEILIGE SFEER

ALS STERKERE PERSONEN EEN NIEUWE TOEKOMST IN